Det kan du opleve på Amagermuseet

Det summer af liv og sommer på Amagermuseet. Kom og besøg museets dyr. Vi glæder os til sammen med dyrene at byde dig velkommen til en ny sæson på Amagermuseet. Du kan møde høns, gæs, kaniner og geder. Vi forventer, at fårene græsser på folden medio juni, så tjek museets hjemmeside og facebookprofil, hvor vi opdaterer løbende. 

amagermuseet_haven
amagerpiger
Amagers_klaedning_Pontoppidan_danske atlas_1764_1
Bornpaaholoft_1
flor-Margareths_w
folkedragter
folkhavenlille
gammelgaard_april_2008_lille
Gammelt_foto_amagerdragten
gris_web_2010
grislinger_web
HenrikogAdam4_a
interior 2010 lille
kkkenhjlp - lille 2
kurv_web
rynkes sennep_web
stikkelsbaer i haven
Takt og tone_web
Vaskeriet_web
vintergkker 2010 lille

Mere om Amagermuseet

Amagermuseet består af to firlængede gårde, beliggende i Store Maglebys enestående kulturarvsmiljø. St. Magleby var tidligere også kendt som ”Hollænderbyen” pga. de hollandske indvandrere, der kom til Amager i 1500 tallet.

Amagermuseet er en grøn og levende idyl. I den frodige bondehave vokser georginer, dahlia og andre smukke kulturplanter. Der dyrkes også rodfrugter og kål, som det har været gjort i århundreder på Amager.

For børn

 

Børn leger på amagermuseet

I hele juli måned får historien ekstra liv på museets gårde, når karle og piger inviterer børn og barnlige sjæle til at tage del i de mange opgaver, der var på en gård omkring år 1900: tøjvask på vaskebræt og hjælp med smørkærningen, pandekagebagning i sommerkøkkenet, stopning og strikning, fodring af dyrene, opgravning og rensning af grøntsager og meget andet. Til gengæld får børnene en fin skudsmålsbog med hjem, fyldt med stjerner for hver opgave.

På den gamle museumsgård findes smukke og rige interiører fra 1800-tallets velhavende amagerbondekultur. Den gamle museumsgård indeholder interiører fra tre forskellige byer på Amager: Store Magleby, Dragør og Tømmerup. De faste udstillinger er på den gamle museumsgård.

 

 

 

Kongens Amagere – Liv og Klæder

Udstillingen "Kongens Amagere – Liv og Klæder" fortæller historien om Christian IIs etablering af en hollandsk koloni i St. Magleby i 1500-tallet og deres efterkommeres liv og kultur. Museet er i besiddelse af en enestående samling af tekstiler og dragter fra Amager, som er udstillet i en del af den gamle museumsgård.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Administration

Besøgsadresse
Aflevering til samlinger
Ansatte
Vision
Cookies
Kontakt

Om frivillige på
Museum Amager

Amagermuseet - Karle og Piger
Elisabeth Skibslaug
Danmarks Lodsmuseum - Frivilliggruppe

 

Museumsforeninger

Amager Museumsforening
Dragør Museumsforening
Danmarks Lodsmuseumsforening
Museum Amagers Administration // Nordre Kinkelgade 18A // St. Magleby // 2791 Dragør // Tlf:3010 8866