Det kan du opleve på Amagermuseet

amagermuseet_haven
amagerpiger
Amagers_klaedning_Pontoppidan_danske atlas_1764_1
Bornpaaholoft_1
flor-Margareths_w
folkedragter
folkhavenlille
gammelgaard_april_2008_lille
Gammelt_foto_amagerdragten
gris_web_2010
HenrikogAdam4_a
interior 2010 lille
kkkenhjlp - lille 2
vintergkker 2010 lille

Snart summer det igen af liv og sommer på Amagermuseet, hvor dyrene kommer hjem til folde og stalde efter deres vinterophold. Grisen Bertha kommer hjem i sin svinesti, får og geder er snart tilbage i deres fold og gæs, høns og kaniner er ligeledes tilbage, når museet åbner for sommersæsonen 1. maj 2014. Vi glæder os til sammen med dyrene at byde jer velkommen til en ny sæson på Amagermuseet.

Mere om Amagermuseet

Amagermuseet består af to firlængede gårde, beliggende i Store Maglebys enestående kulturarvsmiljø. St. Magleby var tidligere også kendt som ”Hollænderbyen” pga. de hollandske indvandrere, der kom til Amager i 1500 tallet.

Amagermuseet er en grøn og levende idyl. I den frodige bondehave vokser georginer, dahlia og andre smukke kulturplanter. Der dyrkes også rodfrugter og kål, som det har været gjort i århundreder på Amager.

I museets stalde og folde kan man se og opleve de traditionelle bondegårdsdyr af gammel dansk husdyrsrace. Her er kaniner, grise, får, geder, høns, gæs og heste.

Børn leger på amagermuseet

For børn

Fra 1. maj til 30. september er der grise, høns, gæs, får og geder, som børnene kan hilse på.

I hele juli måned får historien ekstra liv på museets gårde, når frivillige karle og piger inviterer børn og barnlige sjæle til at tage del i de mange opgaver, der var på en gård omk. år 1900: tøjvask på vaskebræt og hjælp med mælkekærningen, pandekagebagning i sommerkøkkenet, stopning og strikning, fodring af dyrene, opgravning og rensning af grøntsager og meget andet. Til gengæld får børnene en fin skudsmålsbog med hjem, fyldt med stjerner for hver opgave.

De faste udstillinger på den gamle museumsgård

På den gamle museumsgård findes smukke og rige interiører fra 1800-tallets velhavende amagerbondekultur.

Kongens Amagere – Liv og Klæder
Udstillingen "Kongens Amagere – Liv og Klæder" fortæller historien om Christian IIs etablering af en hollandsk koloni i St. Magleby i 1500-tallet og deres efterkommeres liv og kultur. Museet er i besiddelse af en enestående samling af tekstiler og dragter fra Amager som er udstillet i en del af den gamle museumsgård.

 

 

 

 

 

Protektor

Hans Højhed Eduard Middeldorp, ambassadør for det forenede kongerige Nederlandene i Danmark er protektor for Amagermuseet i St. Magleby.

 

Administration

Besøgsadresse
Aflevering til samlinger
Ansatte
Vision
Sponsorer
Cookies
Kontakt

Frivilliggrupper

Amagermuseet - Karle og Piger
Elisabeth Skibslaug
Danmarks Lodsmuseum - Frivilliggruppe

 

Museumsforeninger

Amager Museumsforening
Dragør Museumsforening
Danmarks Lodsmuseumsforening
Museum Amagers Administration // Nordre Kinkelgade 18A // St. Magleby // 2791 Dragør // Tlf:3010 8866