Foredrag: Dragør på vej mod verdensarven

Dragør gamle by og Havn, skipperbyen, er kommet på den fornemme tentativliste, der er det danske bud på, hvad der bør komme på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Dragør er af Kulturministeriet og eksperter blevet betegnet som enestående – ikke bare i Danmark men i hele verden. Men hvad er det, der gør, at byen og havnen er så enestående?

Hvad skal der ske de næste år, inden Dragør evt. kan kalde sig verdensarv? Og hvad kommer det til at betyde på sigt?

Tirsdag den 6. november kl. 19.00 vil repræsentanter fra Dragørs Unesco-komité (sammensat af Dragør Kommune og repræsentanter fra en række foreninger i Dragør, herunder Dragør Museumsforening) fortælle om de exceptionelle kvaliteter ved Dragør Gamle By og Havn. Byen og havnen er usædvanligt velbevarede og udgør sammen med kystlandskabet en enestående helhed i europæisk sammenhæng. Endvidere skal vi høre om konsekvenserne ved en udpegning til Verdenskulturarv. Det første møde med Kulturministeriet har netop været afholdt, hvor der er lagt en plan for det videre forløb.

Aftenens program er:
Turisme- og Erhvervschef Claus Rex fra Dragør Kommune og Unesco-komiteen fortæller om den videre proces og samarbejdet med Kulturministeriet.
Arkitekt og planlægger Jan Engell fra Unesco-komitéen fortæller om, hvorfor Dragør er så enestående, så en Unesco-udpegning kan komme på tale.
Arkitekt og planlægger Axel Bendtsen fra Unesco-komitéen ridser konsekvenserne op ved en Unesco-udpegning og lægger op til debat.

 

Aftenen er arrangeret af Dragør Museumsforening. Det er gratis, og alle er velkomne i Havnepakhuset."

Sted: Pakhuset, Gl Havn 14, 2791 Dragør