Levendegørelse på Amagermuseet

Levendegørelse

1.-29. JULI KL. 12-16

Gårdene emmer af travlhed i juli, for der er mange gøremål på landet i år 1900.

Inden arbejdet går i gang trækker piger og drenge i det gammeldags tøj, ligesom gårdens øvrige personale, der guider børnene gennem dagens opgaver: I sommerkøkkenet bager madmor pandekager, men mon ikke madmor har nogle opgaver, der skal ordnes inden pandekagerne spises?

Vasketøjskurven er fyldt til randen af masser af snavset vasketøj, der trænger til en tur på vaskebrættet eller i vaskevuggen.

Det er også vigtigt at lære husflid, hvis karl eller pige taber en knap, skal den syes i igen, her bliver intet smidt ud og alt skal repareres.

I haven skal grøntsagerne graves op, vaskes og ”køres til torvs”, som man sagde i gamle dage, når hestevognen blev fyldt med de gode grøntsager fra Amager og kørt ind til torvet i København for at blive solgt.

Gårdens dyr vil også gerne have besøg. Se de mange høns og klap de kælne geder og kaniner. Og hvordan er det lige med de gode manerer? Husker man at neje og hilse høfligt på fruen eller herren på gården?

Skudsmålsbog

Når du ankommer til museet bliver du iklædt gammeldags tøj og får en skudsmålsbog. I skudsmålsbogen får du et bomærkestempel for veludført arbejde. 

Udover skudsmålsbogens aktiviteter vil der være forskellige oplevelser i løbet af måneden:

Storytelling ved Pernille Stockfleth. I storstuen på den gamle museumsgård er der historiefortælling på gammeldags vis.  

Pølseværksted ved Jens Janniche fra Food on wood. Lav og grill dine egne pølser. 

Salte- og røgelaug ved Jens Breinholt-Schou. Museets salte- og røgelaug disker op med smagsprøver på nogle af de lækkerier, de fremstiller. 

Detektorfund. Hvad gemmer der sig i jorden? Arkæologistuderende demonstrerer, hvordan de finder ting i jorden og viser hvad de hidtil har fundet. 

Særentré i juli måned med ”Bliv bonderøv for en dag”:

Børn: gratis adgang

Voksne: 60 kr.

Museumsforeningsmedlemmer 20 kr.