Pop up restaurant med dansk mad torsdag den 14. september

Salte- og røgelauget har i år valgt at servere dansk mad i Havnepakhuset på Dragør Havn. Vi er blevet udfordret af, at stegt flæsk er blevet udnævnt til nationalret, og den ret har vi derfor også sat på menuen. Men rigtig dansk mad er meget andet, så menuen består både af gamle og nye retter med et twist.

Vi er på vej ind i fjerde årgang, og vi vil i år servere den historiske middag torsdag den 14. september kl. 19. i Havnepakhuset. Billetter til spisningen kan fra den 14. august købes for kr. 275 + gebyr gennem billetto.dk. Og så kan man efter behov købe øl eller vin til.

Køb billetter her: https://billetto.dk/e/dansk-mad-med-et-tvist-billetter-207601  

Menu

Smørrebrød som små hapser

Forret, consommé, en klar suppe af høns og citrusfrugt

Hovedret, langtidsstegt flæsk med små kartofler, bagt rødbede og persillesky

Efterret, ribssyltede figner – med peberkagedrys

Det var først efter år 1900, at man for alvor - op og ned gennem de sociale lag og på tværs af Danmark - begyndte at tale om, at mad kunne kaldes dansk mad. Men vi synes, at den mad, der har været lavet i mange køkkener i Danmark over en lidt længere periode, må kunne kaldes dansk – selv om de samme retter kan findes på den anden side af Øresund eller i ældre franske kogebøger. Så derfor vil vi både servere ældre og nyere mad fra de danske køkkener.

Mad er jo både historie og historier, så i løbet af aftenen den 14. september vil vi fortælle om baggrunden for de fire retter, vi har valgt at sætte på menuen. Blandt andet vil vi fortælle om de råvarer og teknikker, man brugte i de køkkener og husholdninger, vores retter bygger på.

Salte- og røgelauget er en lille gruppe af frivillige m/k, der mødes en gang om måneden. Vores tanke var oprindeligt i 2013 at afprøve traditionelle og moderne metoder til udnyttelsen af grisen fra hoved til hale til fremstilling af saltet, røget og tørret mad. Og vi arbejder derfor med formidling af viden om fremstillingen af saltet, røget og tørret mad – men vi har i år bevæget os ud i at undersøge det særlige ved de danske køkkener!

 

Salte- og røgelauget/

Jens Breinholt Schou