Fastelavn

Den 12. februar afholdes der fastelavn i St. Magleby, hvor der rides til tønden på Hovedgaden kl 16. Inden rytterne kan ride af sted om morgenen og rundt på visit i St. Magleby og Dragør er der nogle forberedelser, der skal ordnes. Alt skal gå rigtigt til, for traditionerne bliver holdt i hævd. På Amagermuseet kan du opleve forberedelserne og lære mere om fastelavn på Amager. Derudover er der workshop for børn og tøndeslagning.

Forberedelserne finder sted søndag den 4. februar kl. 12-16

Dagens arrangement indeholder bl.a.: 

- Skål med fastelavnsrytterne på prøveturen

- Hesten pyntes og flettes kl. 13-16

- Snekketøjet bliver vist frem

- Felix og Albert pynter cykler, så de er klar til at cykle til tønden 

- Fastelavnstønderne males og vises frem

- Smag på posegrøden på den gamle museumsgård

- hør om fastelavnens historie 

Derudover slår vi katten af tønden kl 14. Hvem bliver Amagermuseets kattekonge eller dronning? Der er tønder til både børn og voksne. 

Der er børneworkshop, hvor børnene kan dekorere en bolle, lave masker og pynte ris. 

Workshop'en koster 25 kr. pr. barn

I caféen sælges der lune æbleskiver og varm punch

Fastelavn

Mandag den 12. februar kan du opleve det traditionsrige fastelavnsridt på Hovedgaden foran Amagermuseet.

I St. Magleby er fastelavn en særlig højtid, hvor 20-30 af byens mænd ifører sig høj hat, hvid skjorte og sorte broderede veste. Hesten er fint pynt til lejligheden med blå, røde og hvide bånd, og seletøjet er pyntet med snekker. Rytterne samles om morgenen ved Borgerforeningen, hvorefter de med musikvogn og fane i spidsen rider rundt på visitter. Hvert sted bydes rytterne på varm punch. Rytterne kvitterer med skålsang med ønske om, at det må gå værtsparret godt i fremtiden.

Klokken 16 mødes rytterne til dagens højdepunkt på Hovedgaden, hvor selve tøndeslagningen finder sted. Der er fart over feltet, når rytterne skal forsøge af slå tønden helt ned. Når det sidste bræt er slået ned, kåres årets tøndekonge med krans og skålsang på gårdspladsen på Amagermuseet.    

I caféen sælges der lune æbleskiver og varm punch med Amagerrom. 

Amagermuseet er åbent kl. 13.30 til 18. Der er gratis entré.