Danmarks Lodsmuseumsforening

Foreningens formål er at fungere som støtte og sparringspartner for den selvejende institution Museum Amager, og foreningen arbejder på at udbrede kendskabet til lodseriets historie i Dragør før og nu, samt lodseriet i Danmark.

Som medlem har du fri adgang til alle Museum Amagers museer. Amagermuseet, Dragør Museum, Mølsteds Atelier og Danmarks Lodsmuseum. Du modtager desuden Museum Amagers museumsblad tre gange om året, hvor du kan læse om alle aktiviteterne på Museum Amager.

Et medlemskab koster 125 kr. årligt pr. person.

Støt museet og bliv medlem ved at indmelde dig hos kassereren Niels Andersen tlf. 20 76 88 42

Der afholdes en årlig generalforsamling i Danmarks Lodsmuseumsforening inden udgangen af marts måned, og det annonceres i museumsbladet og Dragør Nyt.

Bestyrelse for Danmarks Lodsmuseumsforening

Ida Clementsen – formand

Niels Schott Christensen – næstformand

Niels Andersen – kasserer

Erlan Holtehus

Poul Himmelstrup

Hans Krebs Ovesen

Peter Herskind

Peter Jans

Bodil Falkenberg

Kurt Olesen – suppleant

Erling Ravn – suppleant

Arrangementer

Lodsens Dag

Lørdag den 29. juli kl. 11–16.

Igen i år rykker Danmarks Lodsmuseums frivillige ud på havnepladsen foran museet for at afholde det hyggelige familiearrangement foran Danmarks Lodsmuseum. Lodsens Dag er både for voksne og børn, der ønsker at blive kloge på det maritime liv, og især på hvad lodsens arbejde går ud på. Børnene kan med en fin »søfartsbog« i hånden prøve flere sjove aktiviteter: Lære at navigere, binde knob, lave sin egen lille lodsbåd, løfte et anker, finde lodsens gebis og meget mere. Man kan også gå på opdagelse i Danmarks Lodsmuseum og se den stemningsfulde tidslomme fra lodsernes arbejdsplads anno 1984. Det er museets aktive frivilliggruppe, der står for arrangementet. Der er gratis adgang.