Levendegørelse

7. juli-2. august. kl. 12-16 (lukket mandag)

Læs DragørNyheder.dks omtale af levendegørelsen: 

Så er sommerferien skudt i gang på Amagermuseet

Gårdene emmer af travlhed i juli, for der er mange gøremål på landet i år 1900.

Inden arbejdet går i gang trækker piger og drenge i det gammeldags tøj, ligesom gårdens øvrige personale, der guider børnene gennem dagens opgaver: I sommerkøkkenet bager madmor pandekager, men mon ikke madmor har nogle opgaver, der skal ordnes inden pandekagerne spises?

Vasketøjskurven er fyldt til randen af masser af snavset vasketøj, der trænger til en tur på vaskebrættet eller i vaskevuggen.

Det er også vigtigt at lære husflid, hvis karl eller pige taber en knap, skal den syes i igen, her bliver intet smidt ud, og alt skal repareres.

I haven skal grøntsagerne graves op, vaskes og ”køres til torvs”, som man sagde i gamle dage, når hestevognen blev fyldt med de gode grøntsager fra Amager og kørt ind til torvet i København for at blive solgt.

Gårdens dyr vil også gerne have besøg. Se de mange høns og klap de kælne geder. Og hvordan er det lige med de gode manerer? Husker man at neje og hilse høfligt på fruen eller herren på gården?

Skudsmålsbog

Når du ankommer til museet bliver du iklædt gammeldags tøj og får en skudsmålsbog. I skudsmålsbogen får du et bomærkestempel for veludført arbejde. 

Udover skudsmålsbogens aktiviteter vil der være forskellige oplevelser i løbet af måneden:

Opdateres løbende.

Særentré i juli måned med levendegørelse:

Børn: gratis adgang

Voksne: 70 kr.

Museumsforeningsmedlemmer 30 kr.

INSTITUTIONER SKAL MELDE DERES ANKOMST PÅ FORHÅND: RING 30 10 88 66 eller 30 10 88 64 eller send en mail på skoletjeneste@museumamager.dk