Dyr på Amagermuseet

Dyrene vender tilbage til maj

Hvad er en gård uden dyr? På Amagermuseet medvirker dyrene til at skabe liv og atmosfære på de gamle gårde. Dyrene er på museet fra maj til midt oktober, og børn og voksne kan komme helt tæt på besætningen og følge hverdagen. Dyrene er børnevenlige, men skal naturlig behandles med respekt. 

Høns
I hønsegården ved Nordgård kan du se museets flotte høns. Vores lille hønseflok består af vores flotte hane Alfred og vores mange høner. Hønsene kan besøges i hønsegården ved Nordgård. 

Geder 
Gederne er endnu ikke ankommet, da de er drægtige og først flyttes, når gedekiddene er kommet til verden. De er af racen afrikansk dvægged, som er en mindre ged med et godt temperament. Gederne elsker selskab og kan i begyndelse af juli besøges i folden ved den gamle museumsgård.

Minigrise
En minigris er en fremavlet gris som er en blanding af flere racer for at holde dens størrelse nede. Grisene er i fuldvoksen størrelse meget mindre end en almindelig slagtegris og kommer kun op på at veje ca. 30-40 kg, hvor en almindelig gris godt kan veje 200 kg. Grisene er tamme og elsker at blive kløet og børstet. Grisene kan besøges på vores store fold.

Ænder
Vi har også hvide landænder. De er pjattet med at bade i deres lille bassin.