Nogle sikrer at sitet virker, mens andre samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse. Hvis du klikker videre, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her
Amagermuseet er en hyggelig tidslomme, hvor idyl, ro og historie er i første række. Gå på opdagelse i de gamle gårde, og træd ind amagerbøndernes verden. Her kan du opleve Amagers fortid og nutid i museets skønne omgivelser.
Museet ligger i St. Magleby også kendt som “Hollænderbyen”. I 1500-tallet indvandrede nemlig hollandske bønder til Amager, som fik særlige privilegier af kongen. Det er netop hollænderbøndernes historie, kulturarv og lokalidentitet, du kan opleve på museet.
Fordyb dig i amagerbøndernes liv i deres velbevarede stuer og nærstuder deres imponerende egnsdragter, der også er foreviget i Julius Exners malerier, der hænger i malerisalen.
Du kan også besøge museets aktuelle særudstillinger - og får du brug for en pause, kan du slå dig ned med en kop kaffe og kage i museumscafeen.
Gå en tur i museets frodige bondehave, hvor der dyrkes georginer, dahlia, rodfrugter og kål - helt som der har været gjort på Amager i århundreder. Hils også på museets grise og geder, som står klappe-klar hele sommerhalvåret.
Tag børnene med på museum! Prøv livet af som 'amagerbonde for en dag' til sommer, smag på suppen i efterårsferien eller start julen med et besøg på vores traditionsrige julemarked, hvor køkkenfolkene langer hjemmelavede æbleskiver over disken. Og husk, børn er gratis!
Læs mere om Amagermuseets arrangementer og særudstillinger ved at klikke [her]
Amagermuseet har en dejlig nyttehave, hvor museets frivilliggruppe dyrker nogle af de grøntsager, som hollænderbønderne solgte på markedet i København. I juli kan børn være med til at høste. Det er en god oplevelse at få jord under neglene og se hvor maden kommer fra!
Der er også blomsterbede med historiske sorter. I sensommeren blomstrer dahliaerne. Der er mange forskellige sorter, som er blev fremavlet på Amager gennem tiden.
I urtehaven indgår råvarerne i traditionelle egnsprodukter, som sælges i museumsbutikken, såsom marmelader, pickles og hjemmerørt sennep.