Jul på Amagermuseet

Julemarked

16.-17. november & 23.-24. november kl. 12-16

Amagermuseets traditionsrige julemarked slår dørene op for en tidsrejse tilbage til den gode og hyggelige jul, som den blev fejret i gamle dage.

Den ene længe på Nordgården er fyldt med julevarer for enhver smag. Der sælges lokalt håndværk, hjemmebagte småkager, julepynt, hjemmestrik og meget mere. Her er der gode muligheder for at finde julegaver, værtindegaver, pakkekalendergaver mm. 

Få dekoret et honninghjerte med dit eget navn eller af en du holder af. Bliver du sulten undervejs, så gå efter duften fra sommerkøkkenet, hvor der er fuld gang i de store pander, hvor der bages friske æbleskiver, og der er mulighed for at købe glögg, kaffe og kolde drikke. 

Juleudstilling

16. november -  15. december: onsdag- søndag kl. 12-16

På den gamle museumsgård emmer der af historisk julenostalgi. Du kan opleve juleskikke, som du kender fra barndommens jul, men også glemte skikke, der er forsvundet i takt med tiden...  Her er de mange stuer pyntet op med hvert sit tema. Oplev de helt gamle juletraditioner fra dengang hvor man sov i halmen på gulvet julenat. Kom i julestemning i Dirch Jansen stuen, hvor temaet er højt fra træets grønne top. Her står det fine træ og stråler i stuen med nissen i toppen af træet. Har du set alle lækkerierne på træet?

Hvordan mon den svenske tjenestepige Alma har pyntet op i sit pigekammer? Pastor Timms dukketeater bliver også vist frem i julen og i storstuen er der fokus på alle de spændende julegaver. Drej lykke(h)julet og læs en lokalhistorisk julehistorie på juletræet.

Nissesporjagt for børn

Museets nisse har mistet alt sit tøj og er nu helt nøgen og gemmer sig et rigtig godt sted, hvor ingen kan finde ham. Kan du hjælpe ham med at finde tøjet og være med til at sørge for det bliver jul i år?

Husk at holde øje med de grønne snore.

Café

I caféen serveres der lune æbleskiver og varm gløgg.