JULEUDSTILLING PÅ AMAGERMUSEET

Juleudstilling

På den gamle museumsgård er juleudstillingen på plads. Stuerne er pyntet op og indrettet med små temaer. For eksempel møder vi bagermester Ibsen, som havde forretning ved stationen i Dragør. Efter befrielsen i 1945 stegte han stadigvæk folks gæs og ænder til juleaften. Han uddelte halve spillekort for at holde styr på de mange stege, en halvdel sad på stegen, den anden halvdel fik kunden. Poul Reichhardt synger i Dragørstuens radio, og i Dirch Jansens stue står juletræet pyntet, sådan som det altid gør her i december. Den svenske tjenestepige fortæller om luciatraditionen. Den er nemlig svensk og kom først til Danmark i 1944. I storstuen titter nisserne frem. De  opfordrer børn til at tælle dem og lægge antallet i postkassen ude ved grisefolden. Så deltager de nemlig i en lille konkurrence.  

Det er lige før, man glemmer corona. ”Den gode gamle jul” holder sit faste tag i Amagermuseet, selvom vi naturligvis bærer mundbind, holder afstand og følger store blå afstandsmarkeringer og pilene i gulvet.

Museum Amager følger naturligvis myndighedernes anbefalinger vedrørende COVID-19.

Der kan forekomme ændringer med kort varsel omkring museets åbningstid. Disse ændringer vil blive opdateret på hjemmesiden og på museets facebookside.

OBS: Fra den 29. oktober 2020 skal alle gæster bære mundbind indendørs, når de besøger de museer, der er tilknyttede Museum Amager.

Udenfor er det valgfrit med mindre man vil sidde i teltet, så gælder samme regler som på restauranter.