Frivilliggruppe

Siden 2011 ved åbningen af Danmarks Lodsmuseum, har Danmarks Lodsmuseumsforening haft en frivilliggruppe tilknyttet museet.

Gruppen består af ca. 20 aktive medlemmer. Frivilliggruppen sørger for at udføre div. malerarbejde, lettere mureropgaver og anden nødvendig vedligeholdelse og rengøring i den gamle fredede bygning.

Det er også de frivillige, der har indrettet et flot udstillingsrum i lodsernes gamle værksted.

I samarbejdet med foreningens bestyrelse har frivilliggruppen stået for den nuværende særudstilling om “Lodsens hverdag”, for 3 film om lodseriet, der vises i den lille biograf, for installering af simulatoreren og AISprogrammet, hvor du kan følge skibene på Øresund. For familiearrangementet “Lodsens Dag”, der nu er afviklet for anden gang. For skattejagt for børn, for trykning af folderne, for plakater og en del  PR arbejde.

Kustoderne på museet er rekrutteret fra frivilliggruppen, og ligeledes stiller gruppen og bestyrelsen op til diverse rundvisninger på museet.

Frivilliggruppen mødes hver anden mandag i Lodsmuseet.

Endelig har frivilliggruppen hyggelige sociale arrangementer, så som udflugter til relevante steder, hvor vi inspireres til kommende arbejde, samt julefrokost og sæsonafslutningens grillmiddag.