Om Dragør Museum

Midt på Dragør Havn, i et af Dragørs ældste huse – opført i 1753 – ligger Dragør Museum, der med sin nyistandsatte museumsbygning og moderne udstillinger er klar til at give en spændende historieoplevelse til besøgende i alle aldre. Hvem kan for eksempel fange flest sild på vores formidlingsskærm om Dragør i middelalderen eller navigere sit handelsskib sikkert rundt på de store verdenshave?

Men museet er meget mere end bare vores smarte nye formidlingsskærme. På Dragør Museum kan den besøgende blandt andet beundre de prominente lokale maleres skildringer af den gamle søfartsby og se en udstilling om bygmesteren Johan Blichmann, der i 1700-tallet formede Dragør til den flotte by, vi kender den som i dag. Samtidig kan man også gå på opdagelse i de gamle skipperstuer – restaurerede inventarer fra nogle af byens ældste huse – og se hvordan livet i byen så ud i gamle dage.

Og der er meget mere endnu…

På museets 1. sal står temaudstillingerne ”Søfartsbyen Dragør”, ”Hjemmelivet” og ”Dragør i krig” klar til at brede den århundreder gamle kystbys historie ud, og gennem fantastiske gamle museumsgenstande vise en lang række interessante nedslagspunkter deri. Det er også på 1. sal, at museumsgæsterne kan se C.W. Eckersbergs smukke malerier af Dragør og ikke mindst Peter Carlsens moderne genremaleri og portrættering af lokalidentiteten på Amager – ”Amager 2019”. Der er vitterligt noget for enhver smag.

Dragør Museum syner således måske ikke af meget udefra, men når først I er inden for dørene, venter der en lærerig og sjov museumsoplevelse, der meget passende kan rundes af med en gåtur i den smukke gamle bydel og på havnen, hvor hele historien foldede sig ud.

 

Velkommen på Dragør Museum.

 

Se Dragør Museums særaktiviter og særudstillinger ved at klikke [her]